Vragen en hulp

Ter extra beveiliging voor jou en mij zijn de bestanden niet direct benaderbaar zonder account. Bovendien heb je op deze manier al je aankopen overzichtelijk bij elkaar en kun je ze vaker downloaden.

Wanneer je betaling is afgerond kun je je bestand(en) downloaden vanuit je account op de website.

Wacht even een half uur of de mail alsnog binnenkomt, of kijk even in je spamfolder. Nog steeds niets gekregen? Neem contact met me op en ik kijk met je mee.

Het eerste wat je kunt proberen is om je browser af te sluiten en opnieuw op te starten. Zorg er ook voor dat je de laatste versie van je browser hebt geïnstalleerd. Met een andere browser proberen kan ook wel eens helpen. Verouderde browsers kunnen in het algmeen downloadproblemen veroorzaken. Als het al een tijdje geleden is dat je de cache van je browser hebt geleegd, is dat ook een aanrader om te doen. Dit kan namelijk het downloaden en weergeven van afbeeldingen en bestanden vertragen.
Hetzelfde geldt voor je computer, het kan geen kwaad die opnieuw op te starten als je een downloadprobleem ervaart.

De bestanden zijn gecomprimeerd in een .zipbestand om de bestandsgrootte zo klein mogelijk te houden voor een snellere download. Om de .zip uit te pakken kun je gebruik maken van software die .zipbestanden uitpakt zoals winzip of 7zip. Zorg ervoor dat de versie up to date is.

Soms gebeurt dit om een of andere magische reden. De meeste tijd helpt het als je je computer herstart en het nog eens probeert. Zorg er voor dat de versie van je software up to date is. Als het probleem aanhoudt en je software zegt dat het het bestand niet kan lezen, dan kan het zo zijn dat er een hikje zat in de internetverbinding tijdens het downloaden. Gooi in dit geval het bestand weg, check je internetconnectie en download het opnieuw.

Om .pdf bestanden te openen kun je de gratis Acrobat Reader downloaden.

Check de instellingen van je printer. Zorg ervoor dat hij het op A4 formaat en zonder schaling (dus 100% van de originele grootte) print. Als je ervoor kiest om het zonder witrand te printen, zullen veel printers het bestand iets vergroten.

Omdat een beeldscherm uit andere kleuren is opgebouwd dan de inkt uit een printer, kan het voorkomen dat de kleuren er iets anders uit komen te zien dan hoe je het op je scherm ziet. Bovendien hebben beeldschermen afzonderlijk vaak ook nog een andere kleurinstelling. Dit is helaas moeilijk te voorkomen, of je zal je printer en beeldscherm uiterst zorgvuldig moeten gaan kalibreren. Wat je kunt doen – als je printer die optie heeft – is kijken naar de kleurinstellingen van je printer en eventueel kleine proefprintjes maken tot je bij het gewenste resultaat komt.

Je kunt de bestanden ook naar een copyshop brengen om ze voor je uit te laten printen. Net als je eigen computer en printer, hebben ze daar ook hun eigen instellingen. Ik raad je daarom aan om altijd een proefprintje te vragen voordat je meer stuks laat printen.

Jammer, maar geen probleem. Als je dit wilt kun je een e-mail sturen met je verzoek naar hallo<at>wozazo<punt>nl en ik regel het voor je. Al je gegevens zullen worden verwijderd. Houd er wel rekening mee dat je dan dus ook de bestanden van je bestellingen niet meer kunt downloaden.