Stokke Tripp Trapp kinderstoel opknappen

Stokke Tripp Trapp kinderstoel opknappen voor na

Al jarenlang een favoriet in huishoudens met kinderen: de Stokke Tripp Trapp kinderstoel. Tijdloos en duurzaam, zodat het vele kinderen en generaties meegaat. De stoel die wij kregen had dan ook al een aantal jaren en kinderbillen achter de rug, maar was na een opknapbeurt nog prima bruikbaar. Hoe ik dat gedaan heb lees je in deze blog!

Stokke Tripp Trapp kinderstoel opknappen oude stoel

Deze stoel met al zo veel jaren dienst op de teller kon wel wat TLC gebruiken voordat onze dochter er gebruik van kon maken. Dus ik kocht wat ontvetspul, heel veel schuurpapier, witte grondlak en roze lak en ging als volgt aan de slag:

  • Eerst alles goed ontvetten met bijvoorbeeld St. Marc.
  • Dan kan het grote schuren gaan beginnen. Onderschat dit niet, ik ben hier echt wel een paar middagen en avonden mee bezig geweest tot het helemaal kaalgeschuurd was. Eerst met een grove korrel om de oude laklaag eraf te krijgen en daarna met een kleine korrel om het mooi zacht en glad te maken.
    Ik vond het zelf prettiger om de stoel eerst in elkaar te laten zitten voor het schuren, dan heb je iets meer grip. Als je hem daarna uit elkaar haalt hoef je alleen nog maar de randen te schuren die tegen elkaar gemonteerd zaten.
  • Haal alle onderdelen uit elkaar met een inbussleutel.
  • Dan gaan alle onderdelen in de grondlak. Dat lakken is een beetje puzzelen hoe je dit het beste kunt doen zonder lelijke randjes te krijgen. Ik heb in ieder geval met een roller in dunne lagen gewerkt zodat het niet zou gaan druipen naar de onderkant toe als je de randen lakt. Een heel klein beetje schuin neerzetten zodat er geen lak aan de grond plakt werkt dan goed.
  • Hoe mooi het ook altijd klinkt met in één keer dekkende lak… ik heb het nog nooit meegemaakt dat het er dan ook echt perfect strak uit zag. Dus doe het mooi in zeker twee lagen, dan heb je er ook langer plezier van.
  • Het roze gedeelte heb ik afgemeten en met schilderstape afgeplakt tot waar de rand zou komen. Doe dit pas als de grondlak al een paar dagen uit heeft kunnen harden en haal de tape zo snel mogelijk eraf als je klaar bent met lakken.
  • Dan laat je de lak een paar dagen goed drogen en kan je stoel in elkaar gezet worden!
  • Als je net als ik gaat voor helemaal zelfgemaakt, dan kun je zelfs nog de kussens naaien die erin komen. Dit lieve verenstofje haalde ik bij de Kwantum. Het leertje maakte ik van een restje kunstleer met een kraal er onderin verwerkt.

Stokke Tripp Trapp kinderstoel upcyclingStokke Tripp Trapp kinderstoel opknappen diy upcycling kussen

De stoel kan zo weer een aantal jaar mee, maar hou er rekening mee dat er wel slijtplekken zullen komen op de randen en dat je hem niet met een schuurspons te lijf kunt gaan want dan schuur je de lak eraf 🙂 Schoonmaken met een doekje is geen enkel probleem.

En, heb jij zin gekregen in je eigen Stokke Tripp Trapp op te knappen? Of was dit de bevestiging die je nodig had om hem toch gewoon makkelijk in de winkel te kopen?

Geschreven door:

Illustratief ontwerper en allround creatieveling, met een hoofd vol kriebelende ideeën. Mama van dreumesmeisje <3 Dol op mooi papier, schatzoeken in de kringloop, haken en chocoladepinda's. Ik verveel me nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *