Review Flow Book for Paper Lovers 2018

flow book for paper lovers 6 2018

Twijfel je of je Flow Book for Paper Lovers 6 aan zult schaffen? Snap ik helemaal, want hij is behoorlijk aan de prijs en de meningen lijken nogal verdeeld over editie 6. In deze recensie lees je de mening van deze paper lover die hem niet kon weerstaan.

Ook deze editie zit ramvol met mooie papierwaren, zoals je van Flow mag verwachten. Wat je er onder andere in zult vinden:

 • korte interviews met een aantal van de designers
 • posters
 • kleurplaten van interieurs
 • een pop-up papieren huisje met planten
 • gekleurde effen papieren
 • papieren met bloemenprintjes
 • ronde en reep stickers met alledaagse tafereeltjes en bloemen
 • een slinger met ‘stop and see’
 • briefpapier
 • kleine (geschenk)kaartjes
 • postkaarten
 • kalender
 • cadeauzakjes
 • inpakpapier
 • papier om envelopjes mee te vouwen
 • diverse kleine notitieboekjes
 • Een Teckel waarvan ik geen idee heb wat ik ermee moet maar hij is wel geinig

Er zit zo veel in deze editie van Book for Paper Lovers dat hij niet eens fatsoenlijk dicht kan, heerlijk! En vast marketingtechnisch een goede tactiek 🙂 Het thema is de natuur en daarom vind je er veel mooie bloemen en botanische prints in terug. Die zijn voor tal van toepassingen inzetbaar, dus altijd goed. De effen kleurpagina’s had ik in eerste instantie niet een beeld van wat ik ermee kan, maar eigenlijk vormen ze een mooi rustige tegenhang voor de drukke prints en daardoor mooi te combineren daarmee.

De meeste posters zijn vrij donker en sober, ik denk niet dat ik die snel op zal hangen (los van dat ik de fascinatie met Frida Kalo nooit begrepen heb). Persoonlijk vind ik het wat jammer dat bijvoorbeeld op een redelijk aantal kaartjes groot ‘Flow’ staat. Zo zal ik ze toch minder snel gaan gebruiken omdat het meer op promotiemateriaal lijkt. Ook hadden de postkaarten op iets meer grams papier gedrukt mogen worden, om dezelfde reden. De bakjes om te vouwen… ja dat hadden er wat minder mogen zijn en ik vind ze ook wat klein. De toffe printjes op de achterkant kunnen mij meer bekoren, die zijn erg mooi.

Waar ik wel vrolijk van word is het mooie inpakpapier en de talloze kaartjes die je erbij kunt gebruiken. Apart van elkaar, maar twee kaartjes gecombineerd aan je geschenk hangen is ook erg leuk. Als ik de stickers uit de grijpgrage handjes van mijn kleine stickermonster kan houden, kan ik die er ook leuk bijplakken, of in het Bullet Journal dat ik ooit nog eens wil beginnen. De kalender is mooi, maar wel wat onpraktisch vormgegeven. Inkleuren zal ik de kleurplaten niet, maar ik vind ze wel erg leuk geïllustreerd en je kunt ze ook voor andere doeleinden gebruiken zoals inpakpapier of simpelweg ophangen als postertje.

Een conclustie wil je nu wel graag lezen, denk ik. Het ligt eraan wat je voor ogen hebt wat je met deze Flow Book for Paper Lovers wilt doen. De craftsectie vond ik persoonlijk wat tegevallen, maar er zit mooi brief- en enveloppapier in en je kunt er ook een antal cadeautjes mooi mee inpakken. Ben je dol op handgetekende botanische printjes (wie niet tegenwoordig!), hop kopen dan deze papier snoepwinkel! Ik ben er in ieder geval blij mee en ga er binnenkort mee aan de slag!

Geschreven door:

Illustratief ontwerper en allround creatieveling, met een hoofd vol kriebelende ideeën. Mama van dreumesmeisje <3 Dol op mooi papier, schatzoeken in de kringloop, haken en chocoladepinda's. Ik verveel me nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *