Spelletje knutselen van keukenrol kokers

Omschrijving

Makkelijk en snel te maken spelletje! Leuk voor dreumesen, peuters en kleuters: een doos met vakjes waar je lege keukenrollen met opgeplakte/getekende dieren uit kunt halen. Je dreumes vindt het eruit en in doen prachtig, je peuter is trots dat ie de dieren kan benoemen en met je kleuter maak je er een geheugenspelletje van!

Details

Benodigdheden

  • Kartonnen doos (al dan niet met vakjes)
  • Karton (als de doos geen vakjes heeft)
  • 6 lege keukenrol kokers
  • Lijm
  • Schaar
  • Printer

1. Zoek een doos waar vier of zes kokers van keukenrollen rechtop ruim in passen.*

2. Meet de hoogte en lengte (binnenmaat) van de doos op en knip of snij een stuk dik karton op die maat. Als het iets minder hoog is dan de doos is dat niet erg, als de breedte maar goed is.

3. Meet de breedte van de doos (binnenmaat) en knip of snij 2 stukken karton (bij zes kokers, bij vier heb je er maar 1 nodig) in die maat, op ongeveer dezelfde hoogte als het grote stuk.

4. Knip of snij het grootste stuk karton op 1/3 en 2/3 (of de helft als je 4 kokers hebt) in, op ongeveer de helft van de hoogte. Doe hetzelfde voor de twee kleine stukken, maar dan slechts 1 keer in het midden.

5. Schuif de stukken karton in elkaar, zodat je zes, of vier vakjes krijgt. Schuif de vakjes in de doos.

6. Download de pdf met de zes dieren en print ze uit. Knip ieder vel doormidden en lijm op elke rol een dier. Stop ze in de doos.

7. Vraag je dreumes om de rollen in en uit de doos te doen. Vraag je peuter welke dieren er op de rollen staan als hij ze eruit haalt. Doe met je kleuter een spelletje memory: waar zit de slang? Waar zit de giraf?

*Als je het geluk hebt een doos met vakjes tegen te komen kun je stap 2-5 overslaan.

 

Vergelijkbare projecten