Persoonlijk moederdagcadeau maken

Moederdag is bij uitstek een dag om iets liefs te knutselen. Immers, als iemand je creatieve uitspattingen kan waarderen dan is het je moeder wel. En dit houdt echt niet op als je de basisschool hebt verlaten! Al is een gekleide asbak niet echt meer van deze tijd 😉

Iets persoonlijks wat met aandacht is gemaakt zal je moeder zeker weten waarderen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, bedenk een aantal dingen waar je moeder blij van wordt of die haar typeren en ga daarmee brainstormen. Denk aan hobby’s, lievelingskleur, gerecht wat ze lekker kan koken, reizen die ze heeft gemaakt, uitspraken, etc. Heb je een paar dingen opgeschreven? Dan is Pinterest je grote vriend voor inspiratie. Eigenschappen van je moeder combineren is helemaal kans maken op een extra groot stuk moederdagtaart!

Garens klaar? Naaien maar!

Als voorbeeld het moederdagcadeau die ik zelf eens voor mijn moeder gemaakt heb. Toen wij klein waren liepen wij vaak in zelfgemaakte creaties van mijn moeder. We gingen dan naar de stoffenwinkel en mochten daar zelf de stof uitkiezen voor bijvoorbeeld onze kerstjurk, waar we ook zelf de rechte stukken van mochten naaien op de naamachine. Deze hobby heeft een aantal jaar ietwat stilgelegen, maar toen mijn moeder hoorde dat ze oma werd trakteerde ze zichzelf direct op een nieuwe krachtige naaimachine en ging weer helemaal los. Broekjes, jurkjes, badcapes, slabbetjes, badjasjes, slofjes, you name it en oma maakt het met allerlei soorten van genoegens.

Omdat mijn moeder daarnaast ook van bloemen houdt, maakte ik een speciaal bloemetje voor haar voor moederdag. Ook een beetje uit eigenbelang 😉

Wat maak jij dit jaar voor moederdag?

Geschreven door:

Illustratief ontwerper en allround creatieveling, met een hoofd vol kriebelende ideeën. Mama van dreumesmeisje <3 Dol op mooi papier, schatzoeken in de kringloop, haken en chocoladepinda's. Ik verveel me nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *