Wozazo wie?

Fantasie

Picture this: eind jaren tachtig/begin jaren negentig, een verlegen giebelmeisje met een enorme pony (hey, dat was toen mode!), zittend op haar knieën aan de salontafel met een stapel papier en de grootste doos Bruynzeelpotloden die er was, alle kleuren netjes op volgorde van de regenboog opgeborgen.

Door mijn rijke fantasie kon ik mij uren vermaken met tekenen, kleuren, knutselen en verhalen bedenken. Mijn moeder speelde daar op in door elke woensdagmiddag samen een creatief project te gaan doen. Ik zie ons nog zitten aan de grote ronde eikenhouten tafel: lekker knippen, plakken en genieten van het samen creatief bezig zijn. Ik heb daar hele fijne herinneringen aan.

Ongetwijfeld is daar de basis gelegd voor de creativiteit die ik vandaag de dag nog steeds in me voel kriebelen en die me ertoe beweegt met deze website mijn missie te verwezenlijken:

heart_white_big

de creativiteit van kinderen tot bloei laten komen

Rode draad

Mijn naam is Cindy van de Ven en als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik onbewust steeds bezig geweest met deze missie.

Ik volgde de kunstacademie richting illustratief ontwerp, ging ontwerpen voor onder meer kindertijdschriften en lesmethodes en schreef en illustreerde kinderboeken. Ook volgde ik een post-hbo opleiding tot beroepskunstenaar in de klas (BIK), waardoor ik creatieve projecten leerde ontwikkelen voor het basisonderwijs. Veel voor de klas staan bleek toch niet zo voor mij weggelegd, de drive om kinderen te inspireren was er echter nog wel. Nu ik zelf moeder ben voel ik dit nog sterker, ik wil natuurlijk dat mijn dochter later op net zo’n leuke kindertijd terug mag kijken.

Al deze elementen komen nu samen in Wozazo. Met liefde en plezier heb ik de onderdelen voor jullie bedacht en ontworpen. Ik hoop van harte dat het jullie net zo veel mooie herinneringen gaat brengen als die ik in mijn hart koester.