Flow opruiming

flow magazines

De uitspraak ‘Wie wat bewaart heeft wat’ is nog net niet mijn lijfspreuk, maar het scheelt niet veel. Tegelijkertijd gedij ik het beste in een opgeruimde omgeving, dus eens in de zoveel tijd krijg ik het op mijn heupen en gaat de Marie Kondo modus aan. Deze keer was de enorme stapel tijdschriften de pineut.

We zitten momenteel in de ‘mama efe komen kijke’-fase, wat betekent dat ik zo’n beetje elke halve minuut door een lief doch dwingend dreumessnoetje aangekeken wordt om een aangelegd puzzelstukje, gestapeld blokje of opgeplakte sticker te komen bewonderen.
Ik zocht dus naar een activiteit die ik vlakbij haar kon doen en die weinig concentratie vereist, maar die wel voldoening geeft. Zo kwam ik uit bij het opruimen van de oude Flowmagazines die in de kast staan tussen mijn werkruimte en haar speelhoek.

Ik weet dat ik niet de enige ben die het zonde vindt om alle papieren goodies uit de Flow te scheuren. Jarenlang heb ik ze dus ongebruikt – maar wel gelezen natuurlijk – in de kast gezet. Maar nu vond ik dat weer eigenlijk zonde en besloot om uit alle Flows ouder dan vier jaar de goodies en andere bruikbare dingen te gaan halen. En dat leverde een aardige buit op!
Het mooiste is nog wel dat het voor de tweede keer voelt alsof je al die dingen krijgt, maar dan heel veel tegelijk!

Zo ligt er nu een beste stapel papierstukjes met mooie motiefjes, die zeker van pas gaat komen bij het knutselen met mijn dochter. En ik heb nu heel wat schriftjes om vol te schrijven, over een maand ben ik vast super mindful, haha. Dan is er nog een stapeltje stickers, envelopjes om te vouwen en kaarten om mensen blij mee te maken en ik ga binnenkort een gezellige lenteslinger maken met de dreumes. Stiekem vind ik het best jammer dat ik al klaar ben met deze klus…

Wie wat bewaart heeft wat, maar wie dat vervolgens op gaat ruimen des te meer 🙂 Heb jij al je oude Flows nog?

Geschreven door:

Illustratief ontwerper en allround creatieveling, met een hoofd vol kriebelende ideeën. Mama van dreumesmeisje <3 Dol op mooi papier, schatzoeken in de kringloop, haken en chocoladepinda's. Ik verveel me nooit!

2 reacties op “Flow opruiming

 • Astrid Jumelet8 mei 2019 at 10:13

  Hallo Cindy, oh wat een heerlijke blog. Ik herken me zó in dit stukje! Enkel op de dreumes na dan, want onze dochter is aardig wat jaartjes ouder. En ik héb inderdaad nog oude Flows en andere papieren. Misschien moet ik ze toch ook eens uit de kast trekken en er iets mee gaan dóen? Ik vind verknippen altijd zó zonde dat ik er soms een kopie van maak. Haha, en zo ruim je natuurlijk nóg je boel niet op. Maar ik denk dat ik toch eens die drempel over moet stappen, er gewoon iets moois van maken en genieten van dat proces en ooooh: misschien zelfs van het resultaat! Dankjewel voor de inspiratie!

  Reply
 • Cindy8 mei 2019 at 10:35

  Hoi Astrid, jaaa dat is even een drempel hoor! Maar als je eenmaal bezig bent om de dingen eruit te halen die je echt de moeite waard vindt om te bewaren wordt het steeds leuker. En wat ik al schreef, het voelt alsof je in een keer heel veel goodies krijgt! Misschien zit er ook nog wat leuks voor je dochter bij.
  Nog een ideetje: je kunt het ook inscannen ipv kopiëren, dan kun je het zo vaak uitprinten als je wilt en is het ook niet echt weg maar profiteer je wel van de ruimte die je ervoor terugkrijgt. Succes en veel plezier!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *